Bakkerij Van Thillo

PUUR DESEM

Desembrood is met recht het stokpaardje van Bakkerij Van Thillo. Een product waar het uitmuntende vakmanschap van de echte bakker tot uiting komt. Een bereiding waar niets aan het toeval wordt overgelaten. En met een overheerlijke smaak als resultaat.

Het desembrood van Bakkerij van Thillo wordt bereid met oprechte aandacht. Bloem, water en zeezout vormen de ijzersterke en natuurlijke basis van het brood. Toevoegingen zijn uit den boze. Door te blijven ontdekken en experimenteren weet Bakkerij van Thillo de smaak en de kwaliteit van haar desembrood optimaal te houden.

Dit kan alleen door het gebruik van de beste ingrediënten: steen gemalen bloem of meel, desem cultuur (liquide levain), water en zeezout. Wat rest is een minutieuze voorbereiding, vakmanschap en liefde voor het product. Met een bereidingstijd van liefst 24 uur is het desembrood van Bakkerij van Thillo zonder twijfel een product om trots op te zijn.  Laat u verrassen door de eerlijke smaak, de krokante bite en het luchtige brood. Dat is puur desem.

DOCUMENTAIRES

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Terug naar de essentie

Wij gebruiken enkel pure grondstoffen en ingrediënten, chemische hulpstoffen, onbegrijpelijke e-nummers, artificiële enzymen of verbeteraars komen hier niet aan te pas!

24 uur

Een desem brood bereiden neemt minimaal 24 uur in beslag. Het zijn tijd, vakkennis en handenarbeid die het verschil maken! Je moet ruiken, voelen, proeven, waarnemen!

4 basisingrediënten

Desembrood van PUUR VAN THILLO is samengesteld uit maximaal 4 basisingrediënten; op steen gemalen bloem of meel, desem cultuur (ook wel liquide levain genoemd), water, zeezout.

ROGGEBROOD

Dit brood is gebaseerd op de Franse klassieke Tourte Auvergnate. Een voedzaam roggebrood met vast kruim en stevige korst.  Het brood is verrijkt met een vleugje venkelzaad en kardemom.

SPELTBROOD

Dit brood is gemaakt van biologisch speltmeel en bloem.  Heerlijk, gezond brood voor ieder moment van de dag.

CIABATTA

Ciabatta is een brood wat vroeger werd gemaakt van restjes deeg en veel water.  Het zorgt voor een losse structuur en spekkige kruim.  Onze variant is verrijkt met olijfolie.

BAGUETTE

De baguette is gemaakt van een lang gefermenteerd deeg van tarwebloem.  Smaakvol en een knapperige korst, brood waarvoor je in Frankrijk dagelijks naar de bakker wilt gaan.  Ook verkrijgbaar in meergranenvariant.

PAIN DE CAMPAGNE

Dit brood is herkenbaar aan zijn kastanjekleurige robuuste korst en licht zoete smaak.  Er is een deel rogge toegevoegd wat de houdbaarheid verlengt.  De ‘Campagne’ is de meest toegankelijke desemvariant.

CIABATTA OLIJVEN

Dit brood mag niet onbreken bij de borrel.  De olijven zijn gemarineerd in olijfolie met rozemarijn en oregano en zorgen voor een onvergetelijke smaaksensatie.

RUSTIQUE

Dit brood gemaakt van rogge en tarwe is een echte traktatie.  Door de krenten en het desem ontstaat er een licht zoet-zure smaak die goed samen gaat met oude kaas en een goed glas wijn.

MEERGRANEN

De rijkere smaak van meergranenbrood wordt veroorzaakt door de combinatie van verschillende eigenschappen die de overige granen of zaden met zich meedragen.

HAVERBROOD

Dit haverbrood is het antwoord op de vraag naar minder gluten.  Een mengsel van haver en tarwe zorgt voor een voedzaam en mals brood dat bovendien lang houdbaar is.

"BLOEM, WATER & ZEEZOUT! MEER WORDT ER NIET GEBRUIKT."

Toevoegingen zal je bij PUUR nooit vinden!