Bakkerij Van Thillo

OVER ONS

Van Thillo, familiebedrijf vol professionals

Eric en Jenthe van Thillo vormen het hart van de bakkerij. Vader en dochter. Bakker in hart en nieren. Samen met een dynamisch team zorgen zij dagelijks voor een rijk assortiment van brood, patisserie en desembrood, altijd gemaakt van de beste ingrediënten.

Met een specialistische opleiding (Piva, Antwerpen) als achtergrond is van Thillo uitgegroeid tot een gevestigde naam in België en sinds kort ook in Nederland. Door klanten elke dag te voorzien van versgebakken producten en een uitstekende service onderscheidt de bakkerij zich al sinds 1989.

Vakmanschap staat voorop bij Van Thillo. Dat uit zich in de liefde voor de producten, maar ook in het oog voor detail. De vele creaties van Van Thillo zijn zonder uitzondering een lust voor het oog.

DE HISTORIE

Bakkerij van Thillo opent op 1 november 1989 voor het eerst haar deuren in Essen. Als dorpsbakker verwerft Van Thillo al snel veel bekendheid en blijkt uitbreiding noodzakelijk.

De bakkerij blijft doorgroeien tot in 1994 de winkel te klein blijkt voor de klandizie in Essen. Met een verbouwing groeit Van Thillo verder in omvang en naamsbekendheid, want ook klanten van over de Nederlandse grens weten het assortiment van de bakkerij op waarde te schatten.

In 1999 staat bakkerij Van Thillo voor een nieuwe grote stap. De bakkerij breidt verder uit en kiest voor een indeling met 3 segmenten: brood, banket en patisserie. Een gouden greep want een nieuwe uitbreiding laat niet lang op zich wachten.

Ditmaal niet in Essen, maar in Kalmthout. In 2003 neemt Van Thillo bakkerij Leenaerts over en na een grondige verbouwing kan ook Kalmthout genieten van de verse producten van Van Thillo. Zes jaar later wordt ook een vestiging in Hoogstraten geopend.

Ondertussen blijft Eric van Thillo zich specialiseren. Zo richt hij zich in 2018 op het ambacht van desembrood. Na meerdere opleidingen mag Bakkerij van Thillo zich specialist in desembrood noemen. De vestiging in Kalmthout wordt ingericht als gespecialiseerde desembakkerij.

In 2019 volgt een nieuwe verbouwing in Essen om te voldoen aan de groeiende vraag.  Met een nieuwe indeling is de bakkerij in Essen nu nog efficiënter ingericht. Hetzelfde jaar wordt Jenthe van Thillo vennoot en staat zij samen met haar vader aan het roer van Bakkerij van Thillo.

Van Thillo by Joep

In november 2020 krijgt Bakkerij Van Thillo ook voet aan de grond in Nederland. Met een innige samenwerking tussen Van Thillo en Joep & Kelly Mermans (33) wordt de vestiging Van Thillo by Joep geopend in Breda.

Een eigentijdse winkel met de kwaliteit die klanten van Bakkerij van Thillo gewend zijn. Joep Mermans is een bekende naam in Breda en omstreken. Met Patisserie Joep heeft hij in 4,5 jaar tijd naamsbekendheid verworven door zijn strakke bonbons, smaakvolle chocolade en fraai opgemaakte taarten en gebakjes. Met Van Thillo by Joep breidt hij zijn specialisme uit met het vakmanschap van Bakkerij van Thillo.