Patisserie - Bakkerij - Chocolaterie

Maak een wandeling door onze nieuwe website en laat u verleiden.

'Smile! If you like chocolate'

April 2013
We zijn net terug van een bezoek aan de cacaoboeren van de Ivoorkust, in het kader van het 'Growing Great Chocolate' programma van chocolademaker Callebaut.Tijdens deze korte reis, bezochten we niet alleen de cacaoplantages, maar ook een school die dankzij het 'Growing Great Chocolate' programma tot stand is gekomen. We lieten 150 blauwe T-shirts bedrukken met de tekst 'Smile, if you like chocolate'. Alle kinderen kregen bij onze aankomst een exemplaar. De lachende gezichten, die we zagen, waren hartverwarmend!

Alle producten uit onze bakkerij die chocolade bevatten, zullen voortaan afkomstig zijn van het "Growing Great Chocolate" gamma. Zowel pralines, holle figuren, decoratie op gebak, koffiekoeken en broodjes zullen gemaakt worden van duurzaam geteelde cacao.

Om dit project kracht bij te zetten, introduceren wij een nieuw zacht broodje met chocolade druppels. Wie in mei en juni vijf zakjes aankoopt, krijgt er prompt een gratis T-shirt, met de tekst 'Smile, if you like chocolate', bij. Met de opbrengst willen wij o.a. school- en kookmaterialen aankopen, die we dan kunnen schenken aan het schooltje dat we bezocht hebben.

Growing Great Chocolate

's Werelds meeste cacao wordt geteeld in één van de armste regio's ter wereld, namelijk West-Afrika. Cacao is een complex gewas en boeren kiezen daarom vaker voor alternatieve gewassen, zoals rubber, die gemakkelijker verbouwd kunnen worden en snel winst opleveren. Dit zet de toekomst van cacao onder enorme druk. Om deze reden is Callebaut met dit programma begonnen.

Callebaut koopt vanaf heden duurzaam geteelde cacaobonen direct van cacaoboer coöperatieven aan. Het bedrijf betaalt de cacaobonen rechtstreeks aan deze coöperatieven, waardoor de boeren een gegarandeerde eerlijke prijs ontvangen, zonder die te moeten delen met tussenpersonen of handelaars.

Samen met de boeren lanceren ze opleidings- en onderwijsprogramma's. Dit helpt de cacaoboeren niet alleen hun levensstandaard te verhogen, maar ook bij het invoeren van moderne landbouw praktijken en het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van de gewassen.

 

Fotogallerij Ivoorkust